technics01 wrote:qrde mam pytanie.. nie dziala mi te spolszczenie i w głownym menu gry na dole pisze ze to jest wersja 1.11 a nie 1.12 sciagałem juz wiele wersji i ciagle jest 1.11 nie rozumiem tego -.-
w wersji ze Steam'a (bo taką dysponuję) w pliku menu głównego zaszyty jest string "(v1.11) Torchlight (C) 2009 Runic Games Inc." chociaż w info o uaktualnieniach gry z 6 listopada jest listowana wersja 1.2. teoretycznie mógłbym to poprawić na na poprawny numer, ale wprowadziłoby to jeszcze większy zamęt. krótko mówiąc - upewnij się że masz najnowszego patcha i nie przejmuj się 1.11 na ekranie.
co do niedziałania to prezycyjniej się określ co dokładnie nie działa - nie ma nic gorszego niż powiedzieć 'nie działa' i liczyć na to że ktoś jest telepatą. z moich doświadczeń wiem, że save w którym posiadamy już przedmioty dopiero teraz przetłumaczone są tłumaczone tylko w części lub wcale. w przypadku kiedy tworzymy nową postać wszystko jest ok.
Galnospoke wrote:Hmmm... Instalacja spolszczenia zablokowala mi dzialanie niektorych modow, np:
viewtopic.php?f=20&t=5411 - to jeden z wazniejszych modow do tej gry.
niestety, jeśli mody używają tych samych plików nie ma możliwości by gra okazała się inteligentna i wybrała z nich to co trzeba, tak żeby oba działały i nie kolidowały ze sobą. zobaczę co da się zrobić by oba działały razem.
sprawdziłem co boli
[Icon] Gem Icon MOD - by Brandonn - w media/units/items/socketables/ są pliki gemów w ADM, które po zastosowaniu aktualnego remove_binary.bat ulegają skasowaniu. poprawka jest prosta - zamienić wszystkie pliki z tego katalogu z ADM na DAT przy pomocy tldat.exe.
UWAGA - Apel do wszystkich - UWAGAproszę o wypisanie najczęściej używanych modów, obowiązkowo z linkami do tematów o nich traktujących. zaznaczam, chodzi mi o mody które poprawiają oryginalna grę w taki sposób, że skożysta na tym każdy grający. mówie otwarte NIE dla modów dla dzieci np: SuperDuperMiecz 1000dmg, Wszystko za 1Gold itd oraz Totalnym Konwersjom - tłumaczenie podstawowej wersji gry jest nadal nieskończone i nie ma czasu żeby jeszcze poświęcać czas na mody, z których korzysta kilka osób. Respec Potion Mod został już dodany, inne można poprawić by dało się je używać jako dopełnienie tłumaczenia.